• 28 Οκτωβρίου 2017
 • 28 Οκτωβρίου 2017
 • αλλάζω το σχολείο
 • Δενδροφύτευση
 • 28 Οκτωβρίου 2017
 • Οχι στο ρατσισμό
 • αλλάζω το σχολείο
 • 28 Οκτωβρίου 2017
 • Έκθεση φωτογραφίας
 • Κλωσσομηχανή
 • stop bullyling
 • stop bullyling
 • Έκθεση φωτογραφίας
Previous Next

minedugr

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΠΑΛ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΑΛ

EPAL

Εκδρομές

Στο Κάτω Νευροκόπι και στο Γραφείο της Δ/ντριας του ΕΠΑΛ Κάτω Νευροκοπίου σήμερα Πέμπτη,10 Μαρτίου 2022 και ώρα 10.30, συνήλθε η Επιτροπή που συγκροτήθηκε με την αριθ.πράξη 6/9-3-2022 της Δ/ντριας του Σχολείου με σκοπό την επιλογή της πλέον συμφέρουσας προσφοράς για την πραγματοποίηση της πολυήμερης εκδρομής της Γ τάξης στην Λευκάδα

Στις 22/10/2021 επισκεφθήκαμε με το σχολείο την 1η Διεθνή Έκθεση Μαρμάρου, η οποία έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του πρώην Επαρχείου Κάτω Νευροκοπίου.

Εκεί και αφού πρώτα συναντηθήκαμε με την ξεναγό μας την Κα Βίκυ Κωνσταντινίδου, μας έγινε μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με την εξόρυξη μαρμάρου, τόσο σε τοπικό επίπεδο και όσον αφορά την περιοχή μας, όσο και σε πιο ευρεία κλίμακα και όσον αφορά τη χώρα μας.

marmara

Κατόπιν επισκεφθήκαμε τον χώρο στον οποίο οι καλλιτέχνες φιλοτεχνούσαν τα έργα τους, σε πραγματικό χρόνο, κι είχαμε έτσι την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τον καθένα από αυτούς και να πραγματευθούμε μαζί τους την δική τους προσπάθεια.

Οι συζητήσεις γύρω από το έργο του καθενός υπήρξαν έντονες, και επεκτάθηκαν γρήγορα σε μια πιο σφαιρική αναζήτηση περί της τέχνης της επεξεργασίας μαρμάρου, καθώς και των πρακτικών που χρησιμοποιούνται για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρατηρήσαμε από κοντά μια επίδειξη των ικανοτήτων των καλλιτεχνών, και τούτο είχε ως αποτέλεσμα να γίνουμε μάρτυρες των συγκεκριμένων πρακτικών.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020» και σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» που είναι και διαχειριστής του έργου και το σχολείο μας συμμετέχει με το σχέδιο δράσης:

«Ένα «νέο» ΕΠΑ.Λ. γεμάτο «Πράσινες Δράσεις»»

πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή( Perrotis college) τη Δευτέρα 1.4.2019.

EPISKEPSH AM GEW SXOLH

Στο χώρο της σχολής οι μαθητές παρακολούθησαν ενημέρωση για τα επίπεδα σπουδών, προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, για τις εγκαταστάσεις της σχολής καθώς και τα δίδακτρα και το χρόνο φοίτησης. Ακολούθησε ξενάγηση από το προσωπικό της σχολής στους εργαστηριακούς χώρους ελεγχόμενης σποράς και φύτευσης και στο εργαστήριο εντομολογίας. Κατόπιν, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον αμπελώνα της σχολής, στα αρωματικά φυτά, το θερμοκήπιο καθώς και στο οινοποιείο της σχολής.  Επίσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τα διάφορα αγροτικά μηχανήματα  και τις σταυλικές εγκαταστάσεις. Τέλος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν διεξοδικά στη φοιτητική εστία και στους χώρους διαμονής των οικότροφων φοιτητών της σχολής "Aliki Perroti student Residence".

Αξίζει να αναφερθεί πως η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές του σχολείου μας.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη

ENHMERWSH AM GEW SXOLH 1

 

Μετά το πέρας της προθεσμίας της προκύρηξης την Παρασκευή 26/2/2016 για την πολυήμερη εκδρομή της Γ τάξης που θέλει να πραγματοποιήσει το σχολείο μας στα Ιωάννινα & στην Κέρκυρα, εξετάστηκαν οι δύο προσφορές από τα τουριστικά γραφεία makarios & kesidis. Η μόνιμη επιτροπή του σχολείου διαπίστωσε ότι: αφενός η προσφορά του makarios δεν πληροί τους όρους της προκύρηξης γιατί συμπεριλαμβάνει ξενοδοχείο 2 αστέρων αντί 3 αστέρων που προβλέπει η προκύρηξη, αφετέρου η προσφορά του kesidis είναι ακριβή και δεν μπορεί να καλυφθεί από τους μαθητές.

Ως εκ τούτου, δεν επελέγει κανένα τουριστικό γραφείο και ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος. 

Ενημερώνουμε τα τουριστικά γραφεία ότι θα προκυρηχθεί νέος διαγωνισμός με την μόνη αλλαγή το ελάχιστο αριθμό αστεριών των ξενοδοχείων που θα είναι πλεόν 2*.

Ευχαριστούμε τα παραπάνω τουριστικά γραφεία για τις προσφορές τους.

Στις 6 Μαρτίου 2014 μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν συσκευαστήριο πατάτας της περιοχής, προκειμένου να δουν τους χώρους και να ενημερωθούν από τους υπευθύνους για τη διαδικασία.

 

16 Ιανουαρίου 2014

Οι μαθητές επισκέφθηκαν μονάδα γαλακτοπαραγωγής της περιοχής, ξεναγήθηκαν στους χώρους της και ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους για την όλη διαδικασία.

 

 

Η πρώτη τάξη στα πλαίσια του νέου μαθήματος Project επισκεύτηκε το αρχαιολογικό μουσείο Δράμας και ξεναγήθηκε στους χώρους του από τον φιλόλογο του σχολείου μας κ.Γεωργιάδη Νίκο.

20122011313

Στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στις 22/3/2011 στα πλαίσια του τμήματος της γεωπονίας του επαγγελματικού Λύκιου Κ. Νευροκοπίου επισκεφτήκαμε την γαλακτοβιομηχανίας Δράμας Καβαλάς (νεογαλ) και τα θερμοκήπια Δράμας α.ε.

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Red Oranges Green Purple Pink

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction