minedugr

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΠΑΛ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΑΛ

EPAL

Διάφορες Δράσεις

Το σχολείο μας συμμετείχε φέτος στο "Let' s do it Greece", στις 12/4/2024.

Στα πλαίσια της εθελοντικής αυτής δράσης, έγινε καθαρισμός του παραποτάμιου πάρκου Αγίας Βαρβάρας στο Νευροκόπι και του δασικού δρόμου ξωκλησιού Αγίου Παντελεήμονα, με παράλληλη δενδροφύτευση στο πάρκο και στον αύλειο χώρο του σχολείου.

 

LDG1          LDG2

 

 

LDG3

 

LDG4       

 

LDG5

 

LDG6

 

LDG7

 

LDG8

 

LDG9

 

LDG10

 

LDG11

       

 

 

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Πατάτας που διοργανώθηκε σπό το ΓΕ.Λ., στις 11 Απριλίου 2024.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τομέα Γεωπονίας, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, έσπειραν πατάτες και δημιούργησαν καλλυντικά (τονωτική λοσιόν, μάσκα) με βάση την πατάτα. 

 

pat5

 

pat4

 

pat2

 

pat1

 

pat3

Μέσα από τη δράση "Γνωρίζω τις διάφορες μορφές αναπηρίας" έγινε ενημέρωση από την Ψυχολόγο του σχολείου κ. Γκουτζιούλη Κατερίνα, σε θεωρητικό επίπεδο, για τις διαφορετικές μορφές αναπηρίας και το πώς μπορούμε κάνοντας κάποια απλά αλλά βασικά πράγματα στην καθημερινότητά μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής αυτών των ατόμων.

Οι μαθητές μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων θα προσπάθησαν να μπουν στη θέση των ατόμων με αναπηρία και να κατανοήσουν βαθύτερα τις δυσκολίες που αυτά αντιμετωπίζουν.

 

anap1

 

anap2

 

anap3

 

anap4

 

anap5

Την Πέμπτη 4/4/2024, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Ζωοφιλίας, πραγματοποήθηκε ενδοσχολική βιωματική δράση για τους μαθητές μας με καλεσμένη την εκπαιδευτικό, εθελόντρια και εκπρόσωπο του Συλλόγου Φίλων των Ζώων Δράμας, Χαρούλα Χατζηιωάννου. Μαζί της ήταν και η τρίποδη σκυλίτσα Μάγια. 

Οι μαθητές είχαν μαζί τους και προσέφεραν τροφή για να διατεθεί μέσω της εκπροσώπου σε αδέσκοτα ζωάκια του νομού Δράμας. 

 

zwa1

 

zwa2  

 

zwa3

 

zwa4

 

zwa5

 

 

Σκοπός της βιωματικής αυτής δράσης ήταν τα παιδιά να αποσαφηνίσουν στερεότυπα που έχουν ακούσει ή πιστεύουν για την ψυχική υγεία. Μέσα από ένα διασκεδαστικό quiz οι μαθητές συγκεντρώνουν πόντους και θα συζητούν για το στίγμα στην ψυχική υγεία.

 

psix1

 

psix2

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Red Oranges Green Purple Pink

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction